Wat is permanente make-up?

Bij permanente make-up, ook wel PMU genoemd, wordt er in de lederhuid pigment ingebracht. Dit wordt gedaan met een pen waarin een naald/hygiënemodule is geplaatst. Permante make-up wordt ook wel verwoord als micro-pigmentatie, cosmetische tatoeage, dermatografie en cosmetische pigmentatie.

Waarvoor wordt permanente make-up gebruikt?

Permanente make-up wordt gebruikt als vervanging van veel soorten tijdelijke make-up. Het kan o.a. worden gebruikt om wenkbrauwen te verfraaien, om de liplijn te verduidelijken, om littekens te camoufleren en om bijvoorbeeld het tepelhof na te maken wanneer er een borst is geamputeerd. Deze manier van behandelen wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar. Deze techniek wordt o.a. toegepast door schoonheidsspecialisten en PMU-specialisten.

Technieken die bij Delara beauty worden toegepast zijn als volgt;

  • Schaduw techniek:  voor de  wenkbrauwen en lippen
  • Hairstrok : special voor de wenkbrauwen en op het hoofd
  • 3-D techniek : combinatie van hairstrok en schaduw techniek hiermee kan men een zeer natuurlijk en mooie effect bereiken.

Hoelang blijft het zitten?

De pigmentatie zal na 1 tot 4 jaar vervagen. Voordat het helemaal weg is, kunnen er echter nog jaren overheen gaan. Een tatoeage wordt in het onderhuid bindweefsel geplaatst en is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. vandaar ook wordt semi-permanent genoemd. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie vervagen en uiteindelijke vrijwel in zijn geheel verdwijnen. Het is echter mogelijk dat er een gloed blijft zitten van de behandeling.

Hoeveel Behandelingen zijn er nodig?

Meestal zijn er zo’n 2 tot 3 behandelingen nodig. Er wordt in eerste instantie vastgesteld wat de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment zijn. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Vaak is de pigmentatie in het begin iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats, er kunnen dan nog correcties worden aangebracht in vorm en kleur. Hetzelfde gebeurt, wanneer dit nodig is, bij een derde behandeling na opnieuw ongeveer 4 weken. Vaak wordt aangeraden minimaal eenmaal per jaar alles bij te werken.

Is een verdoving nodig?

Het aanbrengen van permanente make-up kan behoorlijk pijnlijk zijn. De huid kan daarom van tevoren worden verdoofd. Een verdoving is in Nederland meestal alleen op recept van een arts verkrijgbaar. De crème moet dan ongeveer 1 uur van tevoren op de te behandelen huid worden aangebracht. Het voordeel van verdoven is niet alleen dat de huid ongevoeliger wordt, maar ook rustiger, omdat de bloedvaatjes zich aan de oppervlakte sluiten. Hierdoor voelt de cliënt minder en kan de specialist beter werken

Wat mag u beslist niet doen de dagen tijdens de genezing:

– Neem geen sauna (i.v.m. bacteriegroei door de warmte en het vocht)

– Neem geen zonnebank, ga niet zonnebaden

– Gebruik geen make-up op de behandelde delen

– Krab of wrijf niet aan de korstjes (anders trekt u de pigment uit de huid

Hoe herken ik een goede PMU specialiste?

Het is voor een klant vaak moeilijk om een keuze te maken tussen de diverse schoonheidssalons waar men PMU aanbied, hoe weet u ten slotte of de door u gekozen specialiste ook werkelijk goed is in het aanbrengen van de door u gewenste permanente make-up? Hieronder volgen enkele tips om u wat op weg te helpen.Zij neemt de

        – tijd voor u, zowel bij uw telefonisch consult als voor, tijdens en na de behandeling

        – Zij geeft u eerlijk advies over de behandeling, de resultaten en de kosten

        – Zij luistert naar uw wensen

        – Zij neemt u serieus

        – Zij stelt u op uw gemak

        – Zij heeft haar trainingen gevolgd bij gerenommeerde instituten, daarnaast zal zij op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

        – Zij heeft een portfolio van het geleverde werk dat u kunt inzien

        – Zij geeft u goede nazorg instructies mee

        – Zij vertelt u eerlijk dat de behandeling altijd uit minimaal twee en soms drie behandelingen bestaat (deze zijn bij de prijs inbegrepen die u de eerste keer betaald)

        – Het is van groot belang dat u zich prettig voelt bij uw specialiste

Tot slot.
Zorg ervoor dat u foto’s van geleverd werk hebt gezien voordat u zich laat behandelen.